Home Filosofie Magazine zoekt een redactiestagiair

Filosofie Magazine zoekt een redactiestagiair

Op zoek naar een journalistieke stage in de publieksfilosofie? Filosofie Magazine heeft weer plek voor een redactiestagiair vanaf 18 december 2023.

Een stage bij Filosofie Magazine duurt 6 maanden (in overleg worden uitzonderingen gemaakt). De stage is 4 dagen per week, waarvan minstens 1 wordt doorgebracht op onze redactie in Nijmegen. De overige dagen wordt ofwel thuis ofwel op de redactie gewerkt. Er is een stagevergoeding beschikbaar. 

Stagiairs bij Filosofie Magazine zijn nieuwsgierig, zien de waarde in van publieksfilosofie, hebben aantoonbare affiniteit met filosofie en een talent voor schrijven, en willen veel leren. Als stagiair maak je volwaardig deel uit van onze redactie. Je leert toegankelijk en helder schrijven over filosofie en filosoferen, denkt mee in onze vergaderingen, werkt mee aan de nieuwsbrief en teksten voor onze socials, leert hoe het redactieproces verloopt en helpt eventueel bij de evenementen die wij organiseren (zoals de Filosofie Magazine Collegedagen).

We ontvangen graag je sollicitatie met hierin de volgende informatie:  

  • Je motivatie: waarom wil je stage lopen bij Filosofie Magazine en waarom ben jij hiervoor geschikt? 
  • Je cv en – indien aanwezig – voorbeelden van journalistiek werk dat je gemaakt hebt. 

Stuur je sollicitatie voor 20 november 2023 naar Alexandra van Ditmars: avditmars@filosofie.nl o.v.v. ‘Stage Filosofie Magazine’. Voor eventuele vragen over de stage kun je ook bij haar terecht.