Home Filosofie Magazine zoekt een redactiestagiair

Filosofie Magazine zoekt een redactiestagiair

Op zoek naar een journalistieke stage in de publieksfilosofie? Filosofie Magazine heeft een stageplaats voor een gemotiveerde student die toegankelijk wil leren schrijven met diepgang. We zijn momenteel op zoek naar een stagiair die 15 juni 2023 begint. 

Een stage bij Filosofie Magazine duurt 6 maanden (in overleg worden uitzonderingen gemaakt). De stage is 4 dagen per week, waarvan minstens 1 wordt doorgebracht op onze redactie in Nijmegen. De overige dagen wordt thuisgewerkt, al is het altijd mogelijk om vaker naar de redactie te komen. Er is een stagevergoeding beschikbaar. 

Stagiairs bij Filosofie Magazine zijn nieuwsgierig, zien de waarde in van publieksfilosofie, hebben een talent voor schrijven en willen veel leren. Als stagiair maak je volwaardig deel uit van onze redactie. Je leert toegankelijk en helder schrijven over filosofie en filosoferen, denkt mee in onze vergaderingen, werkt mee aan de nieuwsbrief en teksten voor onze socials, leert hoe het redactieproces verloopt en helpt eventueel bij de evenementen die wij organiseren (zoals de Filosofie Magazine Collegedagen).

We ontvangen graag je sollicitatie met hierin de volgende informatie:  

  • Je motivatie: waarom wil je stage lopen bij Filosofie Magazine en waarom ben jij hiervoor geschikt? 
  • Je cv en – indien aanwezig – voorbeelden van journalistiek werk dat je gemaakt hebt. 

Stuur je sollicitatie naar Alexandra van Ditmars: avditmars@filosofie.nl o.v.v. ‘Stage Filosofie Magazine’. Voor eventuele vragen over de stage kun je ook bij haar terecht.