Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2014

Eenzaam maar niet alleen

Bas Nabers

Wie zich alleen voelt, is de eenzaamheid liever kwijt dan rijk. Toch kan afzondering ook heilzaam zijn. We zouden daarom de bewaker van elkaars eenzaamheid moeten zijn.

God schiep Eva ‘omdat het niet goed was dat de man alleen was’. In seculiere taal: een leven zonder anderen is onmenselijk. Dat is een oud, maar hoogst actueel gegeven. Zo maakte het RIVM in september bekend dat bijna 40 procent van de Nederlanders zich enigszins tot zeer eenzaam voelt. Sommigen zijn zo eenzaam dat ze ook na hun dood jarenlang onopgemerkt blijven, zoals het afgelopen jaar herhaaldelijk onder de aandacht kwam.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden