Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 12/2020

Doping in de liefde

Roanne van Baren 

Kinderen uit gebroken gezinnen hebben een grotere kans op depressieve gevoelens en ook ouders worden niet altijd gelukkiger van een scheiding. Maar bij elkaar blijven is soms moeilijk. Biedt een lovedrug uitkomst?

Beeld Shutterstock

Mijn ouders waren drie jaar samen toen ze mij kregen. Ze hielden het na mijn geboorte nog acht maanden vol en besloten toen uit elkaar te gaan. Als baby heb ik de precieze reden van deze breuk niet bewust ervaren, maar de breuk was desondanks pijnlijk en allesbepalend. Ik had ervoor getekend als al dat gedoe mij en mijn ouders bespaard was gebleven. Wat nou als dat mogelijk was geweest en mijn ouders een liefdes­medicijn hadden kunnen nemen waardoor ze wel met elkaar konden praten? Dat ze daarmee voorbij hun eigen barrières konden komen en elkaar konden begrijpen? Dan hadden we misschien samen nog lang en gelukkig geleefd.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden