Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2019

Denkpraatje: Alles wordt beter

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Mythes zijn dankzij de vooruitgang niet meer nodig. Of is de vooruitgang zelf de grootste mythe? Twee afstandsbedieningen zijn het er niet over eens.

De huiskamer van een ouder echtpaar, zomer­middag. Jack en Abbie, twee afstandsbedieningen, liggen op een salontafel. Een televisie, een wasmachine, een geluidsinstallatie die zelf liedjes selecteert, een airco en nog enkele andere apparaten vormen samen een zachte symfonie.
 
Jack
Hoor toch eens wat een heerlijk geluid wij met z’n allen produceren. Het ruisen van de airco, het zachte brommen en spoelen van de afwasmachine, het aanslaan van koelkast en  stofzuigrobot. Een gezoem zo mooi en gerieflijk als dat van de bijen op de Elysese velden.
 
Abbie
Je bedoelt die bijen die overal verdreven worden door landbouwgif?
 
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden