Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 3/2015

De nieuwe denker

Daan Roovers
Voormalig hoofdredacteur Filosofie Magazine

Marli Huijer was een van mijn eerste filosofiedocenten. Toen ik tijdens mijn studie medicijnen begin jaren ’90 een bijvak aan de filosofiefaculteit ging volgen, bleek daar het vak ‘Filosofie en Praktijk’ te bestaan, gegeven door ‘arts en filosoof’ Marli Huijer. Precies wat ik zocht: een beschouwelijk vak met praktische inslag, gegeven door iemand met kennis van theorie én praktijk. Dat sprak me aan. Ik maakte kennis met Marli, en via haar met Michel Foucault – beiden lieten me niet meer los. Ik zou later een vergelijkbare weg volgen: na de voltooiing van mijn studie geneeskunde richtte ik me definitief op

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden