Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 4/2010

De kunst van het ouder worden

Daan Roovers
Voormalig hoofdredacteur Filosofie Magazine

‘Beste Daan, ik word 40 dit jaar en jij ook. Met het gegeven dat ik mij “in mijn kracht voel” (..) wil ik een fotoboek maken van veertig vrouwen van 40’, aldus een enthousiaste email die ik een aantal maanden geleden kreeg. De ervaring je in je kracht van je leven te voelen rond je 40e is een heel recente. 150 jaar geleden zou je rond die leeftijd aan je oude dag beginnen, maar tegenwoordig mag ik me verheugen op het feit dat ik - normaalgesproken - amper op de helft ben. In 150 jaar tijd is onze levensverwachting verdubbeld!

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden