Home De 5 beste filosofieboeken van 2017

De 5 beste filosofieboeken van 2017

Door Wout van Tongeren op 29 maart 2017

Cover van 04-2017
04-2017 Filosofie magazine Lees het magazine

Jaarlijks wordt de Socratesbeker toegekend aan ‘het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek’. Wout van Tongeren werpt een licht op de shortlist.

Ik benijd de juryleden niet. Bij het samenstellen van de long- en shortlist laten zij onvermijdelijk titels vallen die volgens anderen de prijs verdienen. Eenstemmig moeten ze uiteindelijk een winnaar aanwijzen — en achteraf fluisteren dat je zelf een andere favoriet had, is not done. Mijn taak is gemakkelijker: in willekeurige volgorde bespreek ik hier de vijf boeken van de shortlist en op persoonlijke titel roep ik de winnaar uit. Of deze daadwerkelijk de beker krijgt, wordt duidelijk tijdens de Nacht van de Filosofie (21 april, Nijmegen).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.