Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

dinsdag 16 april 2019

De 5 beste boeken over levenskunst volgens Ad Verbrugge

Femke Heijmans

Toen filosoof Ad Verbrugge (1967) Hegel las, realiseerde hij zich dat het kopen van een treinkaartje een uitdrukking van zijn vrijheid is. ‘Als ik zwart reis, ontken ik de ander – en daarmee ook mezelf – als persoon.’ Zijn eigen boek Het goede leven en de vrije markt is de winnaar van de Socratesbeker 2019. Dit zijn de vijf favoriete boeken van Verbrugge over levenskunst.   1. Aristoteles, Ethica Nicomachea (ca. 350 v. Chr.) ‘De eerste keer dat ik dit boek las, vond ik het niks. Ik zat in mijn propedeusejaar en las de Engelse vertaling. Toen ik er zes jaar

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden