Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 1/2021

Betere tijden

Alicja Gescinska
filosoof, schrijver

Er staat ons een winter vol onvrede te wachten. Dat was min of meer de centrale boodschap van een lang gesprek dat ik onlangs had met de Duitse filosoof Wolfram Eilenberger. Eilenberger, bekend van onder andere Het tijdperk van de tovenaars, ziet de toekomst somber in. De sociale en economische naschokken van de coronacrisis zullen de wereld nog lang op haar grondvesten doen daveren.
Ondanks, of misschien wel juist dankzij alle ellende, moet het ook een winter van hoop worden. 2020 was ongetwijfeld voor talloze mensen een annus horribilis. Meer nog dan andere jaren zal kerst het feest van de hoop zijn, van het licht dat in de duisternis begint te schijnen.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden