Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 3/2017

Bert Keizer: Wat is de mens?

Bert Keizer
filosoof, verpleeghuisarts

Er zijn hoogleraren in filosofie, ik heb het zelf gestudeerd, dit tijdschrift gaat er steeds over, maar wat het nou precies is? Als ik het antwoord mag geven door te kijken naar de vier vragen die elke maand met hulp van Kant aan iemand gesteld worden, dan raak ik algauw in de problemen. Filosofie gaat bij mij vooral om helderheid, en die is ver te zoeken als ik me afvraag wat ik moet doen. Ik kom dan altijd uit op iets banaals: gewoon naar je werk gaan en niet zo zeuren. Of iets verhevens: zoek in jezelf naar die vonk

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden