Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2019

Alessandro Baricco: ‘Leven is tegenwoordig spelletjes spelen’

Frank Meester
filosoof, publicist, muzikant

Volgens de Italiaanse schrijver en filosoof Alessandro Baricco leven we in een uniek tijdperk. ‘De Game vraagt om een nieuw politiek en economisch systeem.’

Zoals we ooit in het tijdperk van de Verlichting of de Romantiek leefden, bevinden we ons volgens de Italiaanse schrijver en filosoof Alessandro Baricco nu in het tijdperk van de Game. En dat verschilt radicaal van alle voorgaande perioden. Natuurlijk heeft de Game te maken met de technische revolutie waar we op dit moment middenin zitten. Toch is er volgens Baricco (61) iets anders aan de hand dan de meeste mensen denken, zo vertelt hij in de lobby van een Amsterdams hotel.
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden