Home Vrijheid 11 september: ‘Als je eenmaal sceptisch bent, houdt het gewoon op’
Vrijheid

11 september: ‘Als je eenmaal sceptisch bent, houdt het gewoon op’

Door Johan van de Werken op 18 september 2006

08-2006 Filosofie magazine Lees het magazine

Volgens wetenschapsfilosoof Herman de Regt is de status van de ‘feiten’ bij complottheorieën en de official myth over 11 september gelijk. Heropening van het onderzoek is vijf jaar na dato echter problematisch.

Begin september verscheen – temidden van een stortvloed aan andere boeken over 9/11 – de Nederlandse vertaling van The New Pearl Harbor: Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11 van de Amerikaanse filosoof, theoloog en onderzoeker David Ray Griffin. In zijn boek geeft Griffin – lid van de Scholars for 9/11 Truth: een groep academici die pleit voor verder onderzoek naar de gebeurtenissen op en rond 11 september – een opsomming van tegenstrijdigheden, omissies en onwaarschijnlijkheden in de officiële verklaringen van de Amerikaanse overheid en verschillende onderzoekscommissies.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.