Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 8/2006

11 september: ‘Als je eenmaal sceptisch bent, houdt het gewoon op’

Johan van de Werken

Volgens wetenschapsfilosoof Herman de Regt is de status van de 'feiten' bij complottheorieën en de official myth over 11 september gelijk. Heropening van het onderzoek is vijf jaar na dato echter problematisch.

Begin september verscheen – temidden van een stortvloed aan andere boeken over 9/11 – de Nederlandse vertaling van The New Pearl Harbor: Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11 van de Amerikaanse filosoof, theoloog en onderzoeker David Ray Griffin. In zijn boek geeft Griffin – lid van de Scholars for 9/11 Truth: een groep academici die pleit voor verder onderzoek naar de gebeurtenissen op en rond 11 september – een opsomming van tegenstrijdigheden, omissies en onwaarschijnlijkheden in de officiële verklaringen van de Amerikaanse overheid en verschillende onderzoekscommissies.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden