Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 4/2013

Zijn we te sober geworden?

Marli Huijer

Het luxeleven is voorbij, tegenwoordig is Max Webers ‘protestantse ethiek’ van de matigheid onze leidraad. Goed voor de economie, maar is het ook goed voor ons?, vraagt Marli Huijer zich af.

De Miljonair Fair, de jaarlijkse super-de-luxe beurs in Amsterdam voor de allerrijksten, is ter ziele. Jarenlang was de beurs, die in 2002 voor het eerst haar deuren opende, een doorslaand succes. Tienduizenden bezoekers kwamen kijken naar de luxejachten, privévliegtuigen, peperdure auto’s, zwembaden en juwelen. De crisis maakte een einde aan het feestje; het bedrijf achter de Miljonair Fair is failliet. Dat feestje werd enkele maanden eerder al verstoord door kritische vragen van journalisten: was dat etaleren van rijkdom en luxe nog wel te verantwoorden in tijden van crisis?
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden