Home Voorwoord

Voorwoord

Door Daan Roovers op 30 april 2014

Cover van 03-2011
03-2011 Filosofie magazine Lees het magazine

Binnenkort is Nederland een eretitel rijker: op 1 april wordt onthuld wie zich de komende jaren de Denker des Vaderlands mag noemen. Deze nieuwe titel is een initiatief van Filosofie Magazine en Stichting Maand van de Filosofie, in samenwerking met Dagblad Trouw. De aftrap van de 10e Maand van de Filosofie leek ons een goed moment om de mediacultuur te verrijken met een filosofisch zwaargewicht. We vonden het hoog tijd om een Denker aan te stellen die de hectiek van het nieuws in een groter verband kan plaatsen. Op 1 april zal Trouw bekendmaken wie deze functie voor de komende jaren gaat bekleden. (Voor het laatste nieuws: houd ook onze website in de gaten.)
 
1 april is natuurlijk ook de start van de Maand van de Filosofie. Het jubileum – dit is de tiende Maand – staat in het teken van Het echte leven. Het essay werd deze keer geschreven door Stine Jensen – een interview met haar leest u op vanaf pag. 26. Jensen treedt ook op tijdens de Filosofie Nacht op 8 april, net als Maarten Doorman (p.20), Ad Verbrugge (p.38), Susan Neiman (p.64), Coen Simon (p.80). Tijdens de Nacht wordt verder de Socratesbeker (p.84) uitgereikt. Elders in het land vinden zo’n 200 filosofische activiteiten plaats. Voor de laatste informatie en het volledige overzicht: kijk op onze site filosofie.nl
Ik wens u een zeer inspirerende Maand van de Filosofie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.