Home Stelling: Verveling is goed voor de mens

Stelling: Verveling is goed voor de mens

Door Simone van Saarloos, Eric Schliesser en Ingrid Robeyns op 27 oktober 2015

Cover van 11-2015
11-2015 Filosofie magazine Lees het magazine

Ons panel, bestaande uit Simone van Saarloos, Eric Schliesser en Ingrid Robeyns reageert iedere maand op een actuele stelling.
 

Simone van Saarloos

Schrijver, columnist

Burn-outs zijn inmiddels een bekend verschijnsel, maar je kunt ook uitdoven van verveling. Dan heb je een ‘bore-out’. David Bolchover schreef er een boek over: The Living Dead: Switched Off, Zoned Out – The Shocking Truth About Office Life. Verveling op de werkvloer is een taboe en dat heeft volgens Bolchover ook politieke redenen: ‘Links gelooft dat het kapitalisme de arbeiders uitbuit. In de retoriek van links zit vaak nog het heroïsche wereldbeeld van de zwoegende arbeider, tot de laatste druppel uitgewrongen door het kapitalistische systeem. En rechts gelooft dat markten efficiënt werken.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.