Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Denkcafé: Geef je geld goed weg!

Nederlanders geven jaarlijks meer dan vier miljard euro aan goede doelen, een bedrag dat in het afgelopen decennium meer dan verdubbeld is. Met de vele erfenissen door de vergrijzing en het lage kindertal zal dit bedrag nog flink gaan stijgen. De weldoenerij bloeit dus als nooit tevoren?

Toch zijn er vaak kritische geluiden dat helpen niet helpt, zoals bij ontwikkelingshulp. Ook zijn mensen steeds minder bereid tot vrijwilligerswerk, hoewel nog steeds de helft van de Nederlanders dit wel eens doet. Wanneer is je geld eigenlijk goed besteed? Wat is de noodzaak van filantropie in onze maatschappij? En hoe zit het eigenlijk in Rotterdam? Een debat met onderzoekers en Rotterdamse weldoeners.

Met: Ton Schuyt, hoogleraar filantropie VU Amsterdam en Jan Loorbach, voorzitter Stichting Bevordering van Volkskracht, een van de grootste Rotterdamse fondsen. Met een column van Peter de Koning.

Het Denkcafé is een samenwerkingsverband van Studium Generale Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius.

Locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam

EVENEMENT
woensdag 17 februari 2010 - woensdag 17 februari 2010
20:00 tot 22:00
Rotterdam
kosten : € 0

organisatoren

Arminius

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Arminius.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.