Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Murakami en filosofie

Wat is het filosofische gehalte van bestsellerauteur Haruki Murakami? Wat leert zijn literatuur ons over het leven? Ype de Boer onderzocht dat in 'Murakami en het gespleten leven'

‘Wat ons het meest normaal maakt, is dat we weten dat we niet normaal zijn’ – Reiko in  Norwegian Wood

Wat betekenen zelfkennis, verantwoordelijkheid, identiteit, vrijheid en liefde als we uitgaan van een gespleten mensopvatting? De analyse van de gespleten levens die Murakami’s hoofdpersonen leiden – waarin schaduwen en spiegels onderwerelden parallel aan de alledaagse wereld toegankelijk maken – zal ons helpen deze vragen van concrete antwoorden te voorzien. 

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over Haruki Murakami; degenen die al van zijn literatuur houden en voor degenen die benieuwd zijn hoe het komt dat zijn verhalen zoveel mensen raken. 

Docent: Ype de Boer

CURSUS
zaterdag 16 november 2019
Leusden
kosten : v.a. € 320,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0334650700

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.