Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Grote denkers in de oosterse filosofie

Na groot succes van de summerschool Grote denkers, 2500 jaar westerse filosofie in de zomer van 2018 biedt ISVW op verzoek van velen een nieuwe overzichtscursus: Grote Denkers in de oosterse filosofie!

Een overtuigend tegenwicht bieden tegen het eendimensionale beeld van oosterse filosofie dat soms in het westen heerst: het beeld van spirituele toevlucht voor de uitgedroogde westerse ziel. Dat is het doel van deze summerschool.

In vroegmoderne tijden bv. ontstond in India een bloei van analytische filosofie, de Navya-Nyaya-school. Ook in China ontstond hernieuwde interesse in metafysica, epistemologie en taalfilosofie.

De cursus biedt een overzicht van invloedrijke denkers, teksten en stromingen in de oosterse filosofische traditie.

Voor de juiste orde, we beperken ons tot India, China en Japan met, indien noodzakelijk, enige uitstapjes naar Tibet, Nepal of Korea. Beperkingen als deze zijn altijd noodzakelijk wanneer men een selectie moet maken. 

CURSUS
maandag 19 augustus 2019
Leusden
kosten : v.a. € 955,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 0700

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.