Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Lang leve het leven.

Lang leve het leven: een opwekkende moraal voor de 21e eeuw - lezing door drs. Jan Warndorff, filosoof

Wij leven in het multiculturele dorp van de 21e eeuw. Dit is een nieuwe situatie die dan ook om een nieuwe manier van denken vraagt, geworteld in wat voor alle mensen wereldwijd op het spel staat: het alledaagse leven zelf. Daar heeft de westerse filosofie zcih nooit goed toe kunnen verhouden, omdat het de mens als kennend wezen tegenover de wereld als kenbare werkelijkheid stelt. Terwijl het leven juist geen rationeel kenbaar ding betreft. Met behulp van oosterse filosofie en van de levensfilosoof bij uitstek José Ortega y Gasset, blijkt de uitdaging erin te bestaan om het leven te benaderen, niet als iets om te leren kennen, maar om zo goed mogelijk van te houden. Moe hoe doe je dat, wat houdt het in - en is het ook mogelijk om liefhebbend te denken?

EVENEMENT
dinsdag 28 mei 2019 - dinsdag 28 mei 2019
19:00 tot 22:00
Hoogeveen
kosten : € 7,00 (incl. koffie/thee)

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 0528-272899

organisatoren

Filosofisch Café Hoogeveen

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Filosofisch Café Hoogeveen.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.