Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Denkcafé Het gevaar van empathie

Ignaas Devisch schreef Het Empathisch Teveel waarin hij waarschuwt voor de gevaarlijke kant van empathie.

Empathie lijkt een wondermiddel voor alles. Het zorgt ervoor dat je een ander wilt helpen, deze begrijpt ondanks dat die in een heel andere situatie verkeert als jij. Empathie zou allerlei tegenstellingen in de maatschappij kunnen overbruggen, mensen bij elkaar brengen. Hoe meer empathie, hoe beter, toch?

Ignaas Devisch schreef Het Empathisch Teveel waarin hij waarschuwt voor de gevaarlijke kant van empathie. Zo is empathie vaak gericht op bepaalde groepen, bijvoorbeeld op mensen van je ‘eigen’ groep: empathie is selectief. Erger nog, vooral mensen met veel empathie zijn in staat tot grote haat. Een zekere onverschilligheid is gewenst en soms zelfs bittere noodzaak om tot een betere wereld te komen. Devisch houdt een pleidooi tegen empathie als sociaal bindmiddel en gaat in gesprek met het publiek.

Ignaas Devisch is hoogleraar Ethiek, Filosofie en Medische Filosofie. Hij is verbonden aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool.

Gespreksleiding: Kim Coppes. Met spoken word artiest Naomi Veldwijk en boekverkoop door boekhandel v/h van Gennep.L

Let op: er zijn al veel kaarten verkocht. Koop je ticket alvast online om zeker van een plekje te zijn.

SYMPOSIUM
woensdag 27 februari 2019 - maandag 30 november -1
Rotterdam
kosten : €6,00/3,00

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0104363800

organisatoren

Dit programma is een samenwerking van deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat en Arminius.

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Dit programma is een samenwerking van deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat en Arminius..

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.