Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

#Feelings: FEAR (of missing out)

Het veel te druk hebben. Ken je dat? Fear of missing out (FOMO). Ken je dat ook? De gekte bezweren met mindfulness en digitale detox. Wel eens geprobeerd?

We zijn bang om niets te doen. Bang om iets te missen. Op een dag, in een weekend, in een leven. Wat is die tergende onrust die we ervaren als we helemaal stil staan. En wat kan het ons opleveren als we leren om ons echt eens even stierlijk te vervelen? Dit is een pleidooi voor verveling als tegenhanger van de FOMO.

Sophie Derkzen praat erover met onder andere filosoof Ignaas Devisch, schrijver van het boek Rusteloosheid over ons drukke maar naar stilte verlangende bestaan, en Maartje Wortel die ooit zei: “als je niet regelmatig op het verkeerde been wordt gezet is het leven saai”. Aylin Kuryel vertelt over verveling in politiek en cultureel perspectief. We zien tergend saaie filmbeelden (Bob Ross!), kijken naar fragmenten uit de documentaire van Coco Schrijber over verveling (Bloody Mondays & Strawberry Pies) en naar foto’s van Firat Yücel die in het Louvre vastlegde hoe mensen zich verveelden.

Volgende avonden in de reeks #feelings:

22 januari 2019 |20:00 uur – Een ode aan Woede.
Een avond over woede als emotie én over woede als motor voor maatschappelijke betrokkenheid. Wat zijn jouw ervaringen en hoe kun je woede omzetten naar een constructieve functie? Met o.a. Rikko Voorberg.

12 februari 2019 |20:00 uur – Een onderzoek naar Schaamte.
We kijken naar gênante filmscènes en wie durft, mag laten weten waar ie zich echt verschrikkelijk voor schaamt. Met verder een schroomvallige column en timide naborrel. Met o.a. Coen Simon.

SYMPOSIUM
dinsdag 18 december 2018 - dinsdag 18 december 2018
20:00 tot 22:00
Amsterdam
kosten : €12,50

inschrijven

via het web
per e-mail

organisatoren

De Nieuwe Liefde

Meer informatie over dit evenement vindt u bij De Nieuwe Liefde.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.