Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Denkcafé Onze cijferverslaving

Journalist Sanne Blauw stelt dat cijfers veel te belangrijk zijn geworden in ons leven. Zij zijn zo leidend dat we het misbruik niet langer kunnen negeren, het is tijd om te 'ontcijferen'.

Woorden worden gemakkelijk bekritiseerd, maar cijfers krijgen verbijsterend vrij spel. Journalist Sanne Blauw stelt dat cijfers veel te belangrijk zijn geworden in ons leven. Zij zijn zo leidend dat we het misbruik niet langer kunnen negeren, het is tijd om te ‘ontcijferen’.

Uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek wordt verdraaid of opgeblazen. Met betaald wetenschappelijk onderzoek wordt twijfel gezaaid over bijvoorbeeld het effect van roken. En achter cijfers gaan vaak allerlei aannames schuil. Blauw geeft vele voorbeelden:

– als je op latere leeftijd wat dikker bent, leef je langer
– als je een bepaald voedsel eet, heb je minder kans op ziektes
– mensen die vaak lenen, frauderen meer
– als het Bruto Binnenlands Product stijgt, gaat het beter met Nederland.

Blauw gaat ook in op recente ontwikkelingen, zoals de opkomst van algoritmes die steeds meer invloed hebben op ons leven. Zij zal geïnterviewd worden en gaat in debat met het publiek.

Met spoken word artiest Tom Strik (luisteren). Met cijferloze plaatjes van Clublepop.


 

EVENEMENT
woensdag 16 januari 2019 - maandag 30 november -1
Rotterdam
kosten : €6,00/3,00

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0104363800

organisatoren

Het Denkcafé wordt georganiseerd door Arminius.

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Het Denkcafé wordt georganiseerd door Arminius..

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.