Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service | Ledenpagina

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Confucianisme, shinto en zen in Japan

Van 22 november t/m 3 december 2017 organiseert Filosofie Magazine een 12-daagse filosofiereis naar Japan onder leiding van Michel Dijkstra en hoofdredacteur Leon Heuts.

Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven. Neem contact op met Peter van der Lende (Labrys Reizen). Telefoon 024 - 382 21 10.

Maak kennis met de Japanse filosofie op locatie! We beginnen in de historische hoofdstad Nara. Daar vinden we de oudste tempels van de hoofdstromingen uit het boeddhisme, zoals de Horyuji en de Todaiji met zijn enorme boeddhabeeld. In Kyoto volgen we de sporen van de gelijknamige filosofische school, maar slaan het Gouden Paviljoen in zijn park niet over. Een treinreis brengt ons naar Eiheiji, het klooster van Eihei Dogen, de grootste zenfilosoof die Japan heeft voorgebracht. De herfsttinten van het loof in de kloostertuin herinneren aan het grote thema van zijn denken: de radicale vergankelijkheid van alle dingen. We reizen via een van Japan’s toptuinen en de Japanse Alpen door naar Tokyo. Daar ligt de nadruk op de centra van het staatkundig georiënteerde confucianisme en het shintoïsme met z’n bonte godenwereld. Een bezoek aan het Nationaal Museum en verstilde tuinen complementeren uw beeld van de wijsbegeerte in het Land van de Rijzende Zon.

EVENEMENT
woensdag 22 november 2017 - zondag 3 december 2017
Japan
kosten : € 4795,- (abonneeprijs) 4865,- (niet abonneeprijs)

inschrijven

via het web

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.