Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

De nieuwe intolerantie

Willem Wansink in (Duitstalig) gesprek met: Duits filosoof Rainer Forst (winnaar van de Leibnizprijs 2012) en René Gabriels, redacteur van het Tijdschrift voor actuele filosofie Krisis.

Rainer Forst is hoogleraar politieke theorie en filosofie aan de Goethe Universiteit Frankfurt. Hij behoort tot de jongste generatie van de Frankfurter Schule en gaat uit van een precieze duiding van de begrippen moraal en ethiek. Waarom is het goed voor mij om x te doen? is een ethische vraag. Waarom is men verplicht x te doen is een morele vraag. Forst tracht licht te werpen op actuele morele conflicten zoals rond de strijd om het hoofddoekje.
René Gabriels is docent aan de Universiteit van Maastricht en medeauteur van het standaardwerk De nieuwe Duitse filosofie
Willem Wansink (gespreksleider) is historicus, publicist en journalist

SYMPOSIUM
donderdag 13 oktober 2016 - donderdag 13 oktober 2016
20:00 tot 22:00
Den Haag
kosten : €6

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 070 355 97 62

organisatoren

Literatuurhuis I Duitse Bibliotheek Den Haag

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Literatuurhuis I Duitse Bibliotheek Den Haag.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.