Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Socratisch dialoog over energielabels

In het kader van het programma Duurzaam Erfgoed is er een discussiebijeenkomst over energielabels voor monumenten en historische woningen. Zijn de labels een lust of een last?

De invoering van een energielabel voor woningen zorgt al geruime tijd voor discussie in de wereld van het cultureel erfgoed. Moeten monumenten een energielabel krijgen of niet? En zo ja, in welke vorm, op basis van het gebouw en ingebouwde maatregelen zoals nu gebruikelijk is, of op basis van het verbruik?
Op woensdag 26 november 2014 organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een discussiebijeenkomst over energielabels voor monumenten en historische gebouwen, dit in het kader van haar programma Duurzaam Erfgoed. Doel is het inzichtelijk maken van de verschillende meningen over energielabels en de daarachter liggende gedachten over de verduurzaming van monumentale en historische woningen die aan deze meningen ten grondslag liggen.
De discussie wordt gevoerd in de vorm van een Socratische dialoog. De dialoog wordt begeleid door professionals, die getraind zijn in de Socratische methode. Hierdoor wordt gewaarborgd dat iedere deelnemer aan het woord komt, zijn/haar mening inbrengt en deze kritisch kan (laten) onderzoeken. Het doel van een Socratisch dialoog is niet om de gestelde vraag direct te beantwoorden. Het doel is de deelnemers te helpen de eigen en elkaars mening over het energielabel voor monumenten beter te begrijpen en en zo een goede basis te creëren voor verdere discussies en beslissingen over het wel of niet invoeren ervan.
De doelgroep voor deze dialoog omvat eigenaren van monumentale en historische woningen, en erfgoed professionals die in hun dagelijks werk direct of indirect met het behoud en verduurzaming van onroerend erfgoed bezig zijn. 

Locatie: Smallepad 5 te Amersfoort

SYMPOSIUM
woensdag 26 november 2014 - woensdag 26 november 2014
Amersfoort
kosten : € 50,-

organisatoren

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.