Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Eerste ontmoeting grote filosofen Susan Neiman en Simon Critchley op de Radboud Universiteit Nijmegen

Wat gebeurt er als je twee wereldberoemde en invloedrijke filosofen bij elkaar zet die elkaar nog nooit hebben ontmoet? Simon Critchley en Susan Neiman gaan de uitdaging graag aan. De discussie gaat over religie, politiek en moraliteit; thema’s die een rode draad in het werk van beide filosofen vormen. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen religie en politiek? Hoe beïnvloeden ze ons denken en handelen?

Drie wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen sturen de discussie met fragmenten uit bekende speelfilms. Amerikanist Markha Valenta kiest Antichrist, filosoof Evert van der Zweerde Elementaire deeltjes, en filosoof Cees Leijenhorst toont een fragment uit Der Untergang.

Susan Neiman is directeur van het Einstein Forum in Potsdam. Zij schreef o.a. Moral Clarity. A Guide For Grown-Up Idealists (2008). Simon Critchley is hoogleraar Filosofie aan The New School University in New York. Hij schreef o.a. Faith of the Faithless: Experiments in Political Theology (2012).

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het maakt deel u van het meerjarenproject Wat is ons heilig? Een project in samenwerking met Trouw, Ikon en W!J dat in literatuur, film, tweespraken, lezingen, preecken en meer, verkent wat ons heilig is.

SYMPOSIUM
dinsdag 4 december 2012 - dinsdag 4 december 2012
20:00 tot 22:00
Nijmegen
kosten : € 9,50 | medewerker sen alumnipashouder RU € 7,- |

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: (024) 361 55 55

organisatoren

Soeterbeeck Programma

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Soeterbeeck Programma.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.