Home Jos Decorte overleden

Jos Decorte overleden

04 oktober 2001

Dit artikel krijgt u van ons cadeau

Wilt u onbeperkt toegang tot de artikelen op Filosofie.nl? U bent al abonnee vanaf €4,99 per maand. Sluit hier een abonnement af en u heeft direct toegang.

Jos_Decorte/foto:KUL-HIWJos Decorte (47), hoogleraar Wijsbegeerte aan de KU-Leuven, is dindag 2 oktober 2001 overleden. Hij werd in de stromende regen aangereden door een automobilist die hem over het hoofd had gezien.


Decorte was verbonden aan het De Wulf-Mansioncentrum voor Antieke en middeleeuwse wijsbegeerte. Hij publiceerde onder meer Waarheid als weg: beknopte geschiedenis van de middeleeuwse wijsbegeerte (1992) en De uitgelezen Plato (2000).
Een paar dagen voor zijn dood leverde hij bij de redactie van Filosofie Magazine nog een artikel aan over de middeleeuwse denker Cusanus. Decorte was jarenlang actief als lid van de Vlaamse redactieraad van Filosofie Magazine. Hij zorgde ervoor dat Filosofie Magazine op de hoogte bleef van de ontwikkelingen in de Vlaamse filosofie en schreef regelmatig artikelen. De redactie zal Jos Decorte dan ook missen. (Erno Eskens)