Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 10/2020

Je leven heeft al zin

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Stop met zoeken naar ‘de zin van het leven’, adviseert de Finse filosoof Frank Martela. Zin zit in de dingen die je doet.

Je zou denken dat de vraag naar ‘de zin van het leven’ zo oud is als de mensheid zelf, maar de Finse filosoof Frank Martela (1981) legt in zijn eerste publieksboek haarfijn uit dat dit allerminst het geval is. De eerste die de vraag letterlijk stelde in het Engelse taalgebied was de Schotse essayist Thomas Carlyle in 1834, in zijn boek Sartor Resartus. Dat wij deze vraag voortdurend herhalen is volgens Martela bij uitstek wat ons modern maakt.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden