Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 11/2019

‘Je hebt elke dag drie kansen om de wereld te redden’

Bram Galenkamp

Klimaatverandering voorkomen is bijna onmogelijk, volgens schrijver Jonathan Safran Foer. Voor wie toch een poging wil wagen, heeft hij een advies: vraag je eens af of je echt niet kunt ontbijten en lunchen zonder vlees en zuivel.

Een stamgast is hij er inmiddels. Schrijver en filosoof Jonathan Safran Foer beweegt zich door het Amsterdamse Ambassade Hotel alsof hij thuis is. Voor zijn nieuwe boek, Het klimaat zijn wij, komt Foer naar Nederland om de ondertitel toe te lichten: ‘De wereld redden begint bij het ontbijt.’ De Amerikaan profileert zich meer en meer als profeet van het naderend onheil dat klimaatverandering heet.
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden