Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 3/2016

Het spel van de filosofie

Naciye Karaalioglu

Zet een filosofiespel aan tot filosoferen? Filosofie Magazine-redacteur Naciye Karaalioglu test het net verschenen filosofiespel Nomizo. Niet alleen denken is belangrijk, vindt ze uit, soms moet je ook met de vuist op tafel slaan.  'In de categorie Natuur en Techniek: is alles in de wereld maakbaar?’, lees ik hardop voor van het kaartje dat ik zojuist heb getrokken. Mijn gedachten springen alle kanten op: van ‘nee, natuurlijk niet!’ naar ‘of toch wel?’. Voordat ik aan het rad mag draaien en de pijl bepaalt of ik vóór of tégen moet argumenteren, kies ik een tegenstander. Ik kies iemand met een bèta-achtergrond,

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden