Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 9/2016

Het Moment: Moes Wagenaar

Carolien van Welij
Filosoof, neerlandicus

Moes Wagenaar (34) is dichter en filosoof, en heeft een zoon (2) en een pleegdochter (17). 'Het lezen van De mythe van Sisyphus van Camus was een ervaring. Twee dagen voelde ik wat het betekent als het leven geen zin heeft. Die twee nachten sliep ik slecht. De grote vragen kwamen op mij af: Hoe groot is het heelal? Hoe nietig zijn wij? En hoe betekenisloos is alles? Zonder zin ben ik volledig teruggeworpen op mijzelf. Dan kan ik zelfmoord plegen, of ik kan doen wat ik zelf graag wil. Ik was 21. Toen heb ik besloten dat ik mijn

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden