Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2014

Hans Kennepohl: ‘Iedereen wil een idee van puurheid’

Alexandra van Ditmars

Ambachtelijk brood, yogalessen, authentieke hipsters en de Montessorischool. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van de romantische ideologie waar onze samenleving bol van staat, meent filosoof en journalist Hans Kennepohl in zijn debuut.

Kennepohl roert in zijn muntthee, kijkt rond in het Amsterdamse café waar het interview plaatsvindt en maakt een weids gebaar. ‘De romantiek is werkelijk overal om ons heen te zien, van geboorte tot dood. Zodra je er op gaat letten, valt het niet meer te ontkennen.’ In zijn boek We zijn nog nooit zo romantisch geweest legt Kennepohl uit dat de romantiek vroeger beperkt bleef tot een subcultuur, maar tegenwoordig de norm is in onze samenleving. ‘Trouw zijn aan jezelf, zelfontplooiing en je eigen pad volgen waren nog nooit zo belangrijk’, zegt Kennepohl.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden