Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 6/2014

‘Geluk? Dat moet ik nog leren’

Sabine Wassenberg & Maaike Merckens Bekkers

Op een mooie, zonnige lenteochtend joelen en schreeuwen de kinderen op het schoolplein. Iris zit stilletjes op de rand van de zandbak, helemaal verdiept in het scheppen en ordenen van de zandkorrels. ‘Weet jij wat geluk is?’ vraag ik haar. Ze kijkt me blanco aan. Ze weet werkelijk niet waar deze vraag op slaat. ‘Nee.’ Ik kijk de andere kindjes aan, die ook mijn vraag hebben gehoord. Ze zijn geïnteresseerd, maar het lijkt wel of ik Chinees sprak. Iemand? Een wat ouder kind komt langsgewandeld. Marcia is een jaar of acht. Ik stel de vraag opnieuw. Ze geeft niet meteen

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden