Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2014

Filosoof in de rechtszaal

Rein Gerritsen

Wetenschapsfilosoof Ton Derksen speelde een grote rol in de vrijlating van Lucia de Berk. Zal zijn nieuwe boek over de zaak Baybasin even invloedrijk zijn?

Zo ongeveer het hele Nederlandse politiekorps haalde opgelucht adem. Eindelijk hadden ze er dan eentje te pakken, een levensgrote heroïnehandelaar, de Koerd Hüseyin Baybasin, het gewetenloze meesterbrein achter de heroïnesmokkelroute van Turkije naar Engeland, Nederland en Duitsland. Zijn vangst verzachtte het debacle van het IRT-onderzoek enigszins. Naast heroïnesmokkel werd Baybasin ook verdacht van het opdracht geven tot liquidaties, gijzeling, afpersing en leiding geven aan een criminele organisatie. In 2002 veroordeelde het Hof in Den Bosch, op basis van telefoontaps als belangrijkste bewijsmiddel, Baybasin tot een levenslange gevangenisstraf. Ziezo, opgeruimd staat netjes.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden