Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 4/2021

De plek waar je vandaan verhuist

Pieter Hoexum
schrijver

Wat betekent het om ergens te wonen? Tussen de verhuisdozen herleest filosoof Pieter Hoexum Ruimten rondom van de Franse essayist George Perec. Met een weemoed die hem zelf verrast.

Beeld Pieter Van Eenoge

Maanstraat, Rozenstraat, Bruggertstraat, Sloep, Meerpaal, Peperstraat, Herengracht, Beemsterstraat, Dorpsplein, Alligatorstraat… Sinds ik op mijn achttiende uit huis ging, ben ik tien keer verhuisd. En als kind ben ik drie keer verhuisd: van de Linthorst Homanstraat naar de Jan Vermeerstraat naar de Randweg. Dertien verhuizingen is veel meer dan de zeven keer die Nederlanders volgens het CBS gemiddeld in hun leven verhuizen. Toch beschouw ik mezelf langzamerhand wel als honkvast, aangezien ik nu al twintig jaar niet verhuisd ben.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden