Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Cogito lesmethode

Filosofie

De Cogito lesmethode benadrukt de actuele, maatschappelijke en praktische kant van de filosofie. De lesmethode bestaat uit een leerboek en werkboeken voor havo, vwo en mbo leerlingen.

Waarom deze methode?

Inhoudelijke kwaliteit:

  • Sluit naadloos aan op het examenprogramma
  • Geschreven door een ervaren docente filosofie
  • Onder redactie van specialisten verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en in samenwerking met Filosofie Magazine

Unieke opzet:

  • Doordat ieder hoofdstuk wordt aangevuld met bijpassende teksten uit Filosofie Magazine komt de stof meer tot leven
  • De opzet is zowel historisch als systematisch, wat de samenhang tussen de verschillende domeinen en hun historische kader verheldert
  • U krijgt als docent de ruimte om het lesprogramma naar eigen inzicht in te delen

Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een wetenschappelijk artikel wat aansluit op het betreffende hoofdstuk. Deze artikelen zijn tevens verschenen in Filosofie Magazine.

Heeft de Cogito lesmethode uw interesse gewekt, maar wilt u meer zien? Vraag dan een proefexemplaar aan van het leerboek. Stuur hiervoor een e-mail naar: klantenservice@filosofie.nl met als subjectregel: Cogito. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens (geen postbus) en de school waarop u lesgeeft.

Als proefexemplaar ontvangt u een hardcover versie. In het voorjaar van 2014 is het leerboek weer in de voordelige paperback versie beschikbaar.

Over de auteur
Eva-Anne Le Coultre: Zij was jarenlang filosofiedocent aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen, en werkt momenteel als vakdidacticus aan de Rijksuniversiteit Groningen.