Home Auteurs Eun-Su Cho

Eun-Su Cho is professor in Boeddhistische filosofie aan de Nationale Universiteit van Seoul, Korea. Ze strijdt voor de belangen van andere vrouwen in de boeddhistische traditie, die altijd minder aandacht hebben gekregen dan ze verdienen. Met haar expertise en gedrevenheid leidt dit tot veel acties. Zo behaalde ze haar ph.D op het gebied van boeddhisme aan de universiteit van Californië en was ze assistent professor bij het departement van Aziatische talen en culturen aan de universiteit van Michigan. Op dit moment is ze ook directeur van het Institute of Philosophical Research, van Institute for Gender Research aan de Seoul universiteit en van de Korean Society of Buddhist Studies, een academische organisatie van boeddhistische studenten.

Haar voornaamste interessegebieden zijn het Indiase Abhidhamma boeddhisme, het boeddhisme in Korea en de rol van vrouwen in het boeddhisme. Ze is directeur bij Center for Buddhist Women en de president bij Sakyadhita (international association for buddhist woman). Hier helpt en motiveert ze de volgende generatie van jonge boeddhistische vrouwen in Korea.

Cho schreef talloze artikelen en hoofdstukken van boeken. Ook vertaalde ze een aantal werken vanuit het Koreaans naar het Engels. Haar recent uitgegeven boek Korean Buddhist Nuns and Laywomen: Hidden Histories and Enduring Vitality is het eerste boek in het Engels dat de lange traditie van het boeddhisme onder vrouwen beschrijft. Het boek focust zich op Koreaanse boeddhistische nonnen en ‘lekenzusters’ vanaf de vierde eeuw tot nu. Vandaag de dag hebben nonnen in Zuid-Korea een bloeiende kloostergemeenschap onder hun eigen controle en staan ze bekend als meditatieleraren en sociale dienstverleners. Maar waar komen hun ideeën vandaan? Cho doet onderzoek naar de vrouwen die hen voorgingen.

Artikelen geschreven door Eun-Su Cho