Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 6/2019

Recensie: Socrates en de shit van mijn ouders

Coen Simon
Hoofdredacteur Filosofie Magazine

Kinderen met stuntelende vaders en moeders kunnen terecht bij het grappige filosofische hulpboek van Stine Jensen en Frank Meester. Maar dat legt wel heel veel verantwoordelijkheid op hun schouders.

Ik ben opgevoed met het idee dat als je drie kinderen hebt, je je verantwoordelijkheid moet nemen.’ In een interview in de Volkskrant mag programmamaker Filemon Wesselink als aankondiging van een nieuw televisieprogramma over de liefde ook bekentenissen doen over zijn eigen liefdesleven. Maar zijn persoonlijke confessies monden uit in een afrekening met zijn ex. Want ‘zij heeft het ook te laat aangegeven’, vindt hij, en bovendien ‘heeft zij ervoor gekozen om een einde aan de relatie te maken. Dat ben ik niet geweest.’ Afgezien van het feit dat ik me afvraag hoe dat in zijn werk gaat, een kind opvoeden met ‘het idee dat als je drie kinderen hebt, je je verantwoordelijkheid moet nemen’, is het natuurlijk allerminst verantwoordelijk om de verantwoordelijkheid van de moeder van je kinderen publiekelijk in twijfel te trekken. Wie moet het kind nu vertrouwen?

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden