Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 2/2015

Lezen van de natuur

Marianne M. van Dijk

Out of Reach van Birgit Boogaard liet de Wageningse filosoof Josette Jacobs anders naar duurzaamheid kijken. ‘Oplossingen voor het klimaatprobleem vinden we niet door de natuur centraal te stellen.’
 
‘Dit schilderij reikt een nieuwe benadering van ons duurzaamheidsprobleem aan, die draait om wederzijds begrip.’ Filosoof Josette Jacobs promoveerde op dit onderwerp.Tegenwoordig is ze als wetenschapsfilosoof verbonden aan de Universiteit Wageningen. Out of Reach van Birgit Boogaard hangt normaal gesproken bij Jacobs thuis, maar in februari 2015 is het te zien op de universiteit Wageningen.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden