Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2017

Hoe verlangen onze tijdservaring verandert

Claudia Galgau

The New Forest van Maarten Baas laat ons verlangen naar iets wat we nooit zullen meemaken. De Groningse filosoof Thijs Lijster vertelt hoe deze onvervulde belofte onze tijdservaring verandert.


The New Forest. Maarten Baas

De prijs voor het ‘Het meest mis- leidende product’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een product dat de kopers een ongegronde belofte heeft gedaan. Het zou makkelijk zijn om de producenten van zulke producten af te schilderen als geldzieke monsters, en de kopers ervan als slachtoffers van het kapitalistische systeem. ‘Dat zou echter geen recht doen aan het hele verhaal’, waarschuwt de Groningse filosoof Thijs Lijster. ‘Wij, als consument en als mens, hebben zélf constant een verlangen naar iets nieuws.’ 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden