Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 4/2007

‘De revolutie is een imitatie van wat onze voorouders deden’

Evelien Chayes

‘Alle revoluties hebben een betekenis gehad, ook in hun falen.’ Een gesprek met Claudio Magris over de moeizame maar noodzakelijke drang om de wereld te veranderen.
 

‘De Geschiedenis is een reanimatiekamer en je kunt je gemakkelijk in de doseringen vergissen en de patiënten die je wilde redden naar de andere wereld helpen.’ Dat zegt de hoofdpersoon van Claudio Magris’ laatste roman, Alla cieca (Blindelings). Hij is op het spreekuur in een psychiatrische kliniek, maar wij bevinden ons in het laboratorium van de geschiedenis, waar de hoofdpersoon zelf op dubieuze wijze geneest.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden