Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
12-11-2018

Filosofiereis Zuid-Afrika

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
DEZE REIS IS GEANNULEERD

Van 19 maart tot en met 3 april 2019 organiseert Filosofie Magazine een 16-daagse filosofiereis naar Zuid-Afrika. Geniet van dit prachtige land en scherp uw blik op zowel Zuid-Afrika als Europa onder leiding van Paul van Tongeren.
  • Bezoek aan onder andere Johannesburg, Pretoria, Pilanes Berg National park en Stellenbosch
  • Aboneeprijs € 4796

In De vrolijke wetenschap schrijft Friedrich Nietzsche: 'Om onze Europese moraliteit eens van een afstand te bezien, om haar af te zetten tegen andere, vroegere of toekomstige moraliteiten, daarvoor moet je doen wat een reiziger doet die wil weten hoe hoog de torens van een stad zijn: daarvoor gaat hij weg uit die stad. Indien "gedachten over morele vooroordelen" geen vooroordelen over vooroordelen willen zijn, gaan ze uit van een plaats buiten de moraal, een plaats voorbij goed e kwaad, waarnaar je moet klimmen, klauteren of vliegen, – en in het huidige geval, op zijn minst een plaats voorbij ons goed en kwaad, een vrij-zijn van elk "Europa", dat laatste opgevat als een optelsom van commanderende waardeoordelen, die in ons vlees en bloed zijn gaan zitten.'

In deze reis volgen we Nietzsche's advies: we verlaten Europa. Vanuit – het verre, maar historisch en cultureel tegelijk verwante – Zuid-Afrika kijken we naar Europa. Daartoe spreken we met filosofen, kunstenaars, theologen, juristen en anderen over Afrika en Europa.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.