Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Woordenboekspel

De laatste papieren Van Dale verschijnt 6 oktober. Daarom speelt Filosofie Magazine het woordenboekspel. Het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal is een instituut dat bovenop de laatste taalontwikkelingen zit. Bij de woorden die voor het eerst zijn opgenomen bedenken wij een eigen filosofische definitie. Kans maken op de nieuwe Dikke van Dale? Speel dan mee! Wij geven eerst een aantal voorbeelden.


Echte definitie:
Scroppino. spoom van citroenijs, wodka en mousserende witte wijn (spumante of prosecco).
Echte definitie:
Dojinshi. Verhaal dat gebaseerd is op een film, game e.d., vaak gezamenlijk geschreven en/of getekend door diverse kunstenaars.
       Echte definitie:
kegelvormige toren van gevulde soesjes, vaak versierd met draden van karamel, als nagerecht.Wij vroegen onze lezers een eigen definitie te verzinnen bij het woord 'plutonomie'. Een greep uit de inzendingen:Echte definitie: economie waarin de macht berust bij een kleine groep superrijken

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.