Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Wijsgerig Perspectief nr. 4/2020

Welkom thuis

Elena Ponzoni

Sociologisch onderzoeker Elena Ponzoni keert zich tegen de verdachtmaking van gastvrijheid. Haar onderzoek laat zien dat burgerinitiatieven voor vluchtelingen een grote potentie hebben om bij te dragen aan gastvrijheid en inclusie.

Is Nederland een gastvrij land?’ Ik herinner mij dat ik mezelf deze vraag stelde in het vliegtuig tijdens mijn allereerste reis naar Amsterdam. Nog nooit had ik Nederland bezocht en ik kende ook geen mensen uit Nederland, tot ik ineens, een beetje onverwachts, een studiebeurs won om een jaar in Amsterdam te studeren. Ik vroeg mij af hoe ik ontvangen zou worden in deze voor mij onbekende samenleving, hielden ze daar wel van buitenlanders? Of zou de geliefde leus van mijn Milanese oma Moglie e buoi dei paesi tuoi (vrij vertaald uit het Italiaans: Trouw en doe zaken met

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden