Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Waanzin Festival 2019: N=1

SAVE THE DATE!

Zaterdag 28 september 2019 | 12.30 - 17.00 uur | TivoliVredenburg, Utrecht


Mensen zijn natuurlijke verhalenvertellers, volgens Sigmund Freud, de grondlegger van de psychoanalyse. Onze verhalen zorgen ervoor dat we ons leven als zinvol beschouwen. Toch kiezen we tegenwoordig om psychische aandoeningen eerder met medicijnen te behandelen dan met persoonlijke aandacht. Door de groeiende aandacht voor big data en evidence-based studies raken bijzondere case studies onderbelicht. Op het Waanzin Festival 2019 staan persoonlijke verhalen centraal. Sommige zijn pijnlijk en traumatisch, andere maken je aan het lachen. Die verhalen zijn krachtig. Ze kunnen ons samenbrengen of licht op onrechtvaardigheid werpen. Dankzij verhalen ontdek je dat je niet de enige bent, maar ook dat depressie, autisme en schizofrenie voor iedereen anders zijn. We bespreken de kracht van verhalen, maar ook de keerzijde van die kracht. Verhalen kunnen gemakkelijk worden misbruikt om nieuwe producten en behandelingen op de markt te brengen. Hoe voorkomen we dat persoonlijke verhalen omslaan in disability tourism of patient porn?

Het Waanzin Festival is hét event waar wetenschappers, kunstenaars, filosofen en ervaringsdeskundigen de grens tussen normaal en abnormaal bevragen. Op het Waanzin Festival omarmen we samen het afwijkende en vieren we de diversiteit van de mens. Daarmee sluiten we aan bij een bredere beweging van bezorgde burgers en zorgprofessionals die diagnosedrift bevragen.

Bekijk hier de aftermovie van 2018:
 


Of bekijk hier impressies van de afgelopen jaren:

www.filosofie.nl/waanzin2018 (Baas in eigen brein)
www.filosofie.nl/waanzin2017 (In gesprek met een gek)
www.filosofie.nl/waanzin2016 (Even buiten de lijntjes)

 


Mis het niet!

Seintje ontvangen zodra de vroegboektickets beschikbaar zijn? Laat dan hier een mailadres achter:
E-mailadres
Bestel tickets

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.