Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 10/2015

Verkwist

Stephan Sanders

Na lezing van Marcel Mauss’ Essay over de gift begrijpt Stephan Sanders opeens waarom er altijd in de armste buurten het meeste vuurwerk wordt afgestoken.
 

Als uitgangspunt: de verwondering over het dagelijkse leven. En daar dan proberen een verklaring voor te vinden. Zo simpel moet de taakopvatting van Marcel Mauss (1872-1950) zijn geweest, de Franse wetenschapper die als een van de pioniers van de sociale wetenschappen de grenzen aftastte van wat nu te boek staat onder verschillende namen: etnologie, sociologie, psychologie, geschiedenis, politicologie, religiewetenschap en (rechts)filosofie.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden