Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2018

Filosofisch veldwerk

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

In Filosofisch veldwerk onderzoek ik onze verhouding tot de wereld. Door ontwikkelingen zoals klimaatcrisis, fake news en de versnelling van ons leven zijn er nieuwe vormen van vervreemding ontstaan. Hierdoor zijn we het contact met de wereld verloren. Hoe moeten we met deze existentiële crisis omgaan? Ik ga met grote hedendaagse filosofen als Peter Sloterdijk, Martha Nussbaum, Tu Weiming, Michael Puett en Roger Scruton in gesprek; zij bieden nieuwe manieren van luisteren naar de wereld en onszelf. Filosofisch veldwerk is levenskunst voor iedereen die zich druk maakt over onze toekomst.
 
Bekijk hier het volledige video-dossier over nieuwe waarden voor de toekomst. 

Nu Filosofisch veldwerk is verschenen, probeer ik verder te denken over de thema's uit het boek. Wat kunnen we ermee in ons eigen leven en in de samenleving? Heb je vragen of wil je meedenken, neem dan vooral contact met me op: florentijn@filosofie.nl

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.