Veganistische restaurants openen tegenover hippe burgerbars terwijl Deliveroo de restaurantmaaltijden gewoon komt thuisbrengen. Michelle Obama inspireert Amerikanen met haar moestuin bij het Witte Huis, de Rotterdamse Markthal bestempelt zichzelf als ‘foodwalhalla’ van Nederland en in Venezuela is honger onderdeel geworden van een politieke strijd. Voeding is zacht gezegd een trending topic. Met het boek Goed Eten. Filosofie van voeding en landbouw richt Michiel Korthals zich tot lezers die zich willen verdiepen in het systeem dat schuilgaat achter onze dagelijkse voeding. Een verdieping die hoognodig is, want we zijn vervreemd van ons eten: voedselconsumptie mag dan een primaire rol spelen in ons (dagelijks) leven, de kennis van voedselproductie is secundair geworden. Dit boek is erop gericht de kloof tussen het voedselsysteem en het bord te overbruggen en de lezer daarmee te wijzen op de betekenis en urgentie van ‘goed’ eten.
Dit artikel is exclusief voor abonnees