Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

dinsdag 9 juni 2015

Trudy Dehue: ‘ De makers van de nieuwe DSM doen zorgwekkende dingen’

Maarten Meester
filosoof, literatuurwetenschapper, publicist

69 procent. Dat is het percentage aan de farmaceutische industrie gelieerde leden van de werkgroepen die de DSM-IV TR, het meest gebruikte handboek voor psychiatrische diagnostiek herzien. Zo schrijft het open acces, peer reviewed internettijdschrift PLos Medicine.

Hoe ernstig is het als mensen die meebepalen wat een psychische stoornis is en hoe die valt te behandelen nauwe banden hebben met de industrie? We vragen dat aan de Groningse wetenschapsfilosofe Trudy Dehue. Zij publiceerde in 2008 De depressie-epidemie en werkt nu aan een boek over de impact van de neurobiologie op het alledaagse leven.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden