Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Thinking Planet

Internationaal Filosofiefestival

Hét internationale filosofiefestival Thinking Planet is voor iedereen die met andere ogen wil kijken naar de uitdagingen van onze tijd. Klimaatverandering, burn-out en identiteitspolitiek: het zijn vraagstukken die we alleen collectief kunnen oplossen. Thinking Planet zoekt en bundelt de denkkracht waarmee we onze gedeelde problemen te lijf kunnen gaan. Hoe kunnen we uit onze individuele, nationale en continentale bubbels breken?
 
Thinking Planet haalt grote denkers van uiteenlopende denktradities naar Nederland. We maken kennis met oosterse wijsheid en Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en het Latijns-Amerikaanse Buen Vivir. We onderzoeken hoe de ethiek van de Ethiopische Oromo gemeenschap ons kan helpen tot een duurzame leefstijl te komen en leren van de Canadese Inuit waarom rouwen om smeltend ijs een politieke daad is.
 
Tijdens Thinking Planet gaan we op zoek naar verschil én verbinding. Met meer dan 40 denkers en kunstenaars onderzoeken we nieuwe verhoudingen en inspiraties voor een ander leven en een betere wereld. Verras jezelf tijdens introductiecolleges inheemse filosofieën, draai in meditatieve cirkels voor meer zelfinzicht bij een workshop soefi-dansen en ontmoet elkaar met behulp van gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld.

21 april 2018
19:00-02:00
TivoliVredenburg, Utrecht
 

Sprekers:

Antjie Krog

'Het is tijd om te zoeken naar manieren van onderlinge verbondenheid die we ons nog niet kunnen voorstellen', schrijft dichter Antjie Krog. Zij denkt dat we te veel gericht zijn op onszelf, en stelt daarom een filosofie voor die de focus legt op mentale en fysieke verbondenheid: samen ‘één-zijn’, ook wel Ubuntu genoemd.
De Zuid-Afrikaanse is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Westkaap en veelgeprezen schrijfster. In 2000 ontving zij de prijs voor Vrede en Cultuur van de Hiroshima-stichting voor haar bijzondere boek De kleur van je hart, dat verslag doet van de getuigenissen van betrokkenen tijdens de apartheid in Zuid-Afrika, en waarin verzoening en vergiffenis centraal staan. 
Tijdens Thinking Planet vertelt Antjie Krog over het diepgaande belang van de Ubuntu-filosofie, die ingaat tegen het westerse  idee van eigenbelang en ten grondslag ligt aan het Afrikaanse denken.

 
Thinking Planet wordt mede mogelijk gemaakt door: 
 
              

Kies uw ticket in het bestelformulier aan de rechterzijde. Nog geen lid van Filosofie Magazine? Sluit dan een lidmaatschap af op Filosofie Magazine van 5 nummers en ontvang 1 ticket voor Thinking Planet. Dit lidmaatschap loopt tot wederopzegging.

 

Vanaf € 4,99 per maand krijgt u toegang tot het beste over filosofie, voor u geselecteerd en bijeengebracht. Op filosofie.nl leest u alle lange artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en (video)dossiers. En dat is nog niet alles. Als lid ontvangt u exclusieve kortingen op evenementen zoals Thinking Planet en Waanzin, bijzondere aanbiedingen op filosofische boeken en is er elke maand een geweldige win-actie om aan deel te nemen.

Ja, ik word direct lid Nee, bedankt

Direct bestellen


€ 39,50Uitverkocht
€ 42,50Aantal:
€ 49,50Aantal:
€ 25,00Aantal:
€ 54,50Aantal:

Vul uw gegevens in

Heeft u al een account bij Filosofie.nl? Dan kunt u hier inloggen.
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres

Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord

* minimaal 6 karakters waarvan 1 letter en 1 cijfer
Aanhef
Postcode
Huisnr
Toevoeging
Straat
Plaats
Land
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam


Afwijkende aflevergegevens

Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
Postcode
Huisnr
Toevoeging
Straat
Plaats
Land
Bedrijfsnaam

Bestellen

Log in

Heeft u nog geen account bij Filosofie.nl? Dan kunt u dit hier aanmaken.

E-mailadres
Wachtwoord
Log in
Wachtwoord vergeten?

Gebruik uw gegevens

Liever een ander e-mailadres gebruiken? Dan kunt u dit hier opgeven.

E-mailadres
Wachtwoord
Inloggen en lid worden
Wachtwoord vergeten?

Inloggegevens opvragen

Vul hieronder uw e-mailadres in om een link te ontvangen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

E-mailadres
Verzenden
Inloggen?


Bestel tickets

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.